Wędzarnia Częstochowa, drewniana Częstochowa, ogrodowa Częstochowa, OPALANA Częstochowa
wędzarnia Częstochowa, wędzarka Częstochowa, wędliny Częstochowa
DUŻE PALENISKO 25 x 25 x 30 [cm] z grubej blachy piecowej,
KOMORA WĘDZARNICZA Z DRZWICZKAMI z daszkiem o wymiarach 50 x 50 x 70 cm, wykonana z szalówki ŚWIERK SKANDYNAWSKI 20[mm]
PODSTAWA metalowa wędzarni wysokość 40 cm,
RURA 2 szt. po 50 cm + KOLANO,
W naszym zestawie NAJWIĘCEJ dodatków:
TERMOMETR
6 sztuk HAKÓW wędzarniczych ze stali nierdzewnej,
3 sztuki DREWNIANYCH POPRZECZEK do zawieszenia produktów,
DEFLEKTOR,
KSIĄŻKA w twardej okładce z przepisami 64 strony,
PRZYPRAWY ZIOŁOWE do wędlin i ryb 2 sztuki
RUSZT do paleniska,
ZAWIASY do dachu
WĘDZARNIA NATURALNIE IMPREGNOWANA
Wędzarnia kupiona na tej aukcji z darmową impregnacją drewna poprzez opalenie.
Opalenie wędzarni daje naturalną impregnację drewna.
Ładny efekt wizualny.
Najważniejsze, BRAK OPŁATY za opalenie wędzarni.
CHARAKTERYSTYKA WĘDZARNI DREWNIANEJ
Każda wędzarnia wykonana przez nas jest robiona ręcznie z dbałością o szczegóły.
Do wykonania wędzarni używamy deski ŚWIERKOWEJ w pełni naturalnej ze SKANDYNAWSKICH LASÓW.
Szalówka ta jest odporna na wilgoć oraz zróżnicowaną temperaturę.
Drewno niemalowane co zapewnia, że wędzone produkty nie przesiąkną zapachem farby.
Deska naturalnie impregnowana poprzez opalanie.
Wędzarnia ma bardzo prostą budowę. Jej montaż jest niezwykle prosty. Wszystkie elementy są idealnie dopasowane.
Wszystkie elementy po zakończonym wędzeniu mieszczą się w drewnianej komorze wędzarniczej. Zapewnia to mobilność wędzarni.
Metalowe elementy zestawu malowane są farbą odporną na wysokie temperatury.
Zdejmowany DUŻY metalowy DEFLEKTOR zapewnia równomierne rozprowadzenie dymu oraz ciepła, ułatwia czyszczenie wędzarni.
Nasze wędzarnie skręcane są na wkręty oraz dodatkowo zbijane gwoździami.
Wędzarnie przystosowane są do wędzenia 10-15 kg produktów.
Kupując u nas masz najlepszą jakość od producenta.
PREZENTY Z WĘDZARNIĄ
Zestaw haczyków oraz poprzeczek do wędzarni
Książka z przepisami oraz podstawami wędzenia
Przyprawy
Termometr
Deflektor
Ruszt do paleniska